Szerző: zsebmosoly | 2010. március 26.

Térképezd fel ízlésed

Mostanában mindig megtalálom azokat az oldalakat, aminek igazából nem sok értelme van, de szórakoztató és időtöltő lehet. Ezeket angolul time-wasting szájtoknak hívjuk, mivel böngészése közben csak úgy repülnek az édes órák az életünkből…

Biztos sokan szoktak azon gondolkodni, ha mondjuk szeretnek egy zenét vagy filmet, akkor hogyan tudnának ahhoz hozzá hasonlót találni, ezzel bővítve a mádia tárukat. Nos létezik egy olyan oldal, ami segít feltérképezni ízlésed, és megmutatja, hogy milyen zenéket érdemes hallgatnod, vagy milyen filmeket érdemes megnézned. Szerintem igazán jól hangzik. Manapság már annyi előadó és stílus létezik, már meg se lehet ezeket jegyezni. Egy banda névről meg nem tudod eldönteni, hogy vajon bejön-e a zenéje. A techno-nak például 14 hivatalos alfaja/változata létezik, akkor ne is beszéljük a többiről. A filmekkel majdnem ugyanez a helyzet. A leggyakoribb filmes műfajok is már 72-en vannak. Ezek közé tartozik pl a: háborús film, kalandfilm, erotikus film stb.. Nyugodtan mindenki válogathat kedvére, ami csak tetszik neki.

Nos de a lényegre térve, navigáljunk erre az oldalra:

http://www.liveplasma.com/

Egyből kapunk egy kereső mezőt. Ide írjuk be kedvenc előadónkat, bandánkat, filmünket, rendezőnket esetleg színészünket. Hogyha meg van akkor kattints a megfelelő gombra. (Artist, Movie, Actor stb.) Utána létre is jön média térképünk, ahol megtekinthetjük ízlésünk univerzumát.  Nem nehéz kiindulni belőle, csak kövessük a vonalakat. Ha beírod egy színész nevét, akkor egyből bedobja, hogy milyen filmekben szerepel. Ha viszont egy banda nevét írod be, akkor pedig hasonló stílusú előadót vagy bandákat fogunk látni, így megismerhetjük azokat.

Remélem hasznosan elpocsékoljátok vele az időt, elég vicces találmány! :)


Hozzászólás

Kategóriák